<"/> Douran Portal - پورتال شهرداری داراب

پيشينه تاريخي شهرستان داراب:

زبان: زبان اصلي و رسمي مردم شهرستان داراب فارسي و زبانهاي تركي و عربي نيز در بسياري از روستاهاي شهرستان رايج مي باشد.

¬فرهنگ و آداب و رسوم:

فرهنگ و آداب و رسوم مردم شهرستان داراب بيشتر متمايل به رعايت مسائل شرعي و مذهبي بوده كه مخالف و جلوگيري روحانيت و مردم در زمان ستم شاهي از احداث سينما مويد اين مطلب مي باشد. البته آداب و رسومي دارد كه ريشه در اعتقادات گذشتگان خويش دارد.

 آداب و رسوم در شادي:

1. مردم شهرستان داراب در مراسمات شادي بستگان و آشنايان از جمله ازدواج با شور و شوق زيادي شركت مي كنند و به منظور همكاري با عروس و داماد هداياي نقدي و جنسي در حد شأن و وضع خود به آنها اهداء مي كنند.

2. د زمان ميلاد ائمه از جمله حضرت ولي عصر (عج) و امام حسن مجتبي (ع) شهر غرق در شادي و چراغاني ميگردد و در شب ميلاد امام حسن مجتبي به مناسبت انتصاب داراب به آن حضرت جشن با شكوهي با حضور ميهمانان سراسر استان فارس برگزار مي گردد.

  آداب و رسوم در عزا:

1. عزاي بستگان و آشنايان:

- مردم اين شهرستان در هنگام فوت بستگان و آشنايان با حضور چشمگير در مراسمات تدفين و ختم شركت مي كنند و به شانه همدردي اقدام به نوشتن پارچه هاي مشكي و نصب بر درب منزل متوفي مي نمايند و مراسمات ختم شامل روز اول، هفته، چهلم و سال مي باشد و مراسم پانزدهم نيز توسط خواهران برگزار مي گردد. و بستگان و آشنايان معمولاً بين 40 تا يكسال لباس مشكي مي پوشند و از انجام مراسمات شادي مثل عروسي خودداري مي كنند.

2. مراسمات عزاداري ائمه (ع):

- به مناسبت امام حسين (ع) دهه اول محرم به برگزاري مراسمات سينه زني و زنجير زني و روضه خواني مي پردازند. در عصر تاسوعا دسته هاي سينه زني و زنجير زني به نشانه ارادت به سادات به درب منزل مرحوم آيت اله سيد محمد علي نسابه در عصر عاشورا به امامزاده پيرمراد و گلزار شهدا شهرستان رفته و عزاداري مي كنند و براي عزاداري ساير ائمه(ع) به مناسبت شهادت آنها در مساجد به عزاداري مي پردازند.


6.1.7.0
گروه دورانV6.1.7.0